Wednesday, March 10, 2010

Should I?

Me: A(bukan nama sebenar)! tadi akak ada bagi duit beli barang kan..balance dia mana? ni nak byr org antar ice nih..

A:(sambil memegang henpon nyer di telinga n terus meluru ke cash register n took out rm6 for the ice)

Me: Hmm...duit balance beli brg tadi mana? kenapa byr duit ice guna duit cash register..

A: Saya dah letak dlm cash machine dah..

Me:(buat2 nak kira cash register money for the opening cash)

In the mean time..A sedang mundar mandir di belakang me mcm tak tentu arah..sambil garu2 kepala..

A: eh kak...ada la duit balance kat saya..

Me: Bagi akak tgk resit beli brg tadi..(i gave him rm50..resit says rm10..balance rm40)

At the time I was looking at the recepit, A cepat2 letak duit balance which i counted secretly dlm rm30 je..the rest???

Adakah A sedang nak menipu duit I? dah brape lama dia buat? adakah dia akan buat lagi? or he betul2 terlupa about the duit balance in his pocket??

Arab says lets put up cctv..hmmm should i?

6 comments:

Ely Hasrul said...

haaa leceh la gini.. bosan lah.. dh kasik duit tip beli rokok dah laaaaaa nak curik2 pulakk.. kang buat rules hanya tuan punye kedai aje yg bleh bukak cash register kangggg

Ely Hasrul said...

oh yea.. nk jumpa na cik elly la mlm nih.. nak amik 'tutttt'

jom mkn pizza?

biqque said...

ni satu lagi masalah bila kita percaya kat orang...haihhhhh! macam2! yes, put cctv! or else, any cash in n out, kena monitor kaw2 mcm kedai mamak (tau kan mamak kedekut gile!) ha...

debyG! said...

loh.. dah ada buat perangai dah? hmmm.. mmg lumrah meniaga camtu.. CCTV is good idea... OR... u start pakai that tech gadgets cam yg dah ada kt byk mamak ala2 bistro ni...

(dulu2 i tolong mak i meniaga kuih pun i sebat duit dia.. ni lak staff u.. lagi la... hehehe)

biqque said...

owh god, anak peniaga mmg suka sebat duit parents ke???

biqque
-anak penjaja yg penah sebat duit dari bekas duit meniaga maknyer gara2 nak main tikam2 dan beli choki2-

dibitz said...

rotan aje bila kantoi.