Thursday, February 11, 2010

Next?

Saya suka nasi lemak cempaka..hehehehe..since that it is inspired by me..(iyo la tuh).
www.packmelove.blogspot.com

So, i received email from the franchisor today. Price list for the new dishes. Problem nyer ada satu menu ni dia ada color code.Tak bagi la plak kalau letak code color nih, rega nyer brape..alahai dorang nihhhhhhhhhhhh...satu satu ke info nak bagi..satu hari bagi satu info, esok lagik satu..bila nak abes daaaaaa...budak2 sume dah berkobar2 nak buat nih..(kitorang berkobar2 nak try makan dulu..hahahaha)

Haaa..Dayang si temp, dah start datang keje..Dayang nih org nye rajin.Umur 29. Anak dah 4. Orang sabah..sandakan..Sebelum dtg ke kl, keje jual makan2 kat kg dia gak.Dia kata kat tmpt dia ada tmpt feri. Setiap hari selasa n jumaat feri singgah bawak ramai org filipina. Jadik, dia meniaga nasik n air batu campur ngan mak dia. "tapi tiada lesen la kak..kadang2 ada orang majlis datang halau.tapi tak mengapa, mereka halau saja, tak pernah rampas barang la kak" kata si dayang dgn pekatnyer loghat sabahnyer. Everyday she will come to my kedai from 9am to 1230pm je sebab kul 1pm dia keje full time kat massage parlor. Masa aritu dtg tya keje part time, husband dia dtg skalik. Kengkdg nak tya gak la laki dia, ko sanggup bini ko keje urut orang???? dah la urut lelaki sume..hisshhhh...i told her, i tak bagi byk gaji, tapi makan minum sume i bagi la..dia happy sudah..

Another temp..nazri..sepupu si dayang. baru 2 bulan datang semenanjung nih. Keje full time ngan kfc. tapi nak buat part time gak. "awak tak penat ke nanti keje berbelas2 jam ngan kfc la, patu sambung keje kedai saya la.." i asked him one day."saya sudah biasa keje 14 jam kak..itu hari saya kerja di segambut kak..security guard. 14 jam terus. gaji rm450 je kak" kata nazri dgn loghat sabah yg pekat jugak la..i was like..wtf??????????????? kalau la company guard tu melayu, mmg mcm p!@@#$$%%mak la kan bagi budak gaji rm450 je sebulan..hisshhh..si nazri ni pun ringan tulang gak..tgk la camne..kalau ada rezeki lama la dorang buat part time kat sini..mintak2 lama la kan..

The other day, i read in newspaper yg kerajaan akan memberi perlepasan kepada unhcr card holder untuk berkerja part time or sementara..selalunyer dorang nih pelarian la..ramai gak org myanmar yg ada unhcr card ni kat kota dsara nih. ingat nak amik sorang tukang cuci pinggan la..hmmm...

tadi fizie citer...budak elianto tu ckp kat dia.."abang, kak syiera kat kg kan?..saya jadik scandal part time abg bole?" ya Allah...budak2 pompuan ni jam kannnnnnnnnnnnnn...kemain lagik...........si fizie pun gatal kemain la kan..(aku nih kena jadik boss ke, kena jadik kakak, mak, ibu angkat, mak sedara dorang skalik?)

Adehhhhh....

1 comment:

biqque said...

wah, ingat muda lagi, anak 4 sudah...

haah mesia ni baik, sume orang dia kasi card utk keje kat sini...kan? kan? hish...

SCANDALICIOUS??? ya Allahhhhhhhhhhh macam2! u ni bukan boss dah, dah jadi cam jaga orang dah...

tak sabar nak tgk budak2 ni la!